Som navnet tilsier, er «Safiren» i dyp blå farge når den om noen dager er på plass hjemme i Florø.

Fiskeren fra Florø har hatt så mye å gjøre med det avsluttede makrellstørjefisket med «Bluefin» at han ikke har rukket å hente den ferdige utrustede sjarken fra Smådal Mekaniske i Fosnavåg. Det er Nor-Dan Marine i Evje som leverer 35-fotingen som er bygg nummer 115 fra verftet på Sørlandet.

INSTRUMENTER: «Safiren» har alle hjelpemidler som trengs for et vellykket fiske. Foto: Nor-Dan Marine

Skal lære opp neste generasjon

Nekkøy sier nybåten også blir tatt i bruk til opplæring i kystfisket for et barnebarn som etablerer seg som fisker med lærlingeplass på en ringnotbåt. Grunnlaget for drift blir fiske i åpen gruppe i all hovedsak ved hjemmebasen i Florø. Båten rigges både for garnfiske og teinefiske og er godkjent for Bankfiske 1.

Fartøyet er av den oppgraderte modellen til Nor-Dan 35, med bredere styrehus og kan sette fart med sine 300 HK. Båten har shelterdekk, trimtanker og tørkeskap. Fartøyet har en åpen, trivelig interiørløsning. Innredningen er i oljet eik/hvit respatex. I lugaren er det tre køyer.

LUGAR: Tre køyplasser i lugaren på «Safiren» Foto: Nor-Dan Marine

Mye teknologi om bord

Sjarken er godt instrumentert. Navigasjonsutstyr, ekkolodd, kartplotter, radar i takkonsoll, autopilot, interface i thruster, monitor i bakvinduet for speiling av maskinromskamera og PLS-system, forteller om en velutstyrt 11-metering med alle antenner montert i mast.

«Safiren» Nor Danspeedsjark

Lengde: 10,65m

Bredde: 3,60m

Dybde i riss: 1,50m

Drivstoff tanker: 2x 540 ltr.

Vanntank: 180ltr

Lasterom: 9,20m³.

MOTOR: 300 HK på plass Foto: Nor-Dan Marine
RORHUS: Gode sitteplasser i rorhuset Foto: Nor-Dan Marine