Klokken 9 gikk startskuddet for seminaret, som blir holdt over Teams.

– Det blir mange deltagere fra næringen, og det er svært viktig for oss, sa seminaransvarlig Frank Jakobsen til Tekfisk dagen før.

At det er digitalt oppmøte, legger tilsynelatende ingen demper på hverken bredde på innleggene eller antall foredragsholdere, som hver må holde et «kompakt og effektivt» tidsskjema.

Frank Jakobsen fagsjef i FHF, og seminaransvarlig. Foto: Thor Nielsen

Nye tall for utnyttelse av råstoff

På programmet får Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering taletid om eget virke, i tillegg til FHF-prosjekt med forskere fra Havforskningsinstituttet, Nofima, Møreforsking og Sintef.

I siste del preger FHF-støttede utviklere fra Maritech, Havfront og Maritech programmet. Denne delen handler om automatisering, mens de to foregående delene dreier seg rundt henholdsvis «kvalitet på hvitfisk» og «frysing/tining, restråstoff og helseeffekter av jod».

– Det blir mye fakta og resultater for forskningen, og vi kommer til å presentere nye tall for utnyttelse av restråstoff, røpet Jakobsen.

Mange innlegg og foredragsholdere

– Det er et ganske tett og informasjonsfylt program, sa seminaransvarlig.

Han håper og tror at næringen finner foredragene interessante, og trekker frem satsing på forskningsprosjekter som kvalitet på hvitfisk og automatisering.

Fullt program finner du her.