– Båten er nesten like pen som når den ble levert, skriver verftet på Facebook. Der skal alt av fiskeriutstyr for not og snurrevad tas av.

Rederiet Seistar Holding har kjøpt fiskebåten for å bygge den om til bløggebåt. Teknisk sjef i selskapet, Hans Bakke, bekrefter dette overfor Tekfisk, men er ellers svært ordknapp.

– Vi har ikke så mange kommentarer akkurat nå, sier han til Tekfisk og oppfordrer til å ringe igjen om et par måneder.

Ingen planer for ny fiskebåt

Heller ikke reder Roger Nilsen i Lenangen fiskeriselskap har så mye å si om salget foreløpig. På spørsmål om planer videre for fiskeriselskapet, sier rederen at det er for tidlig å si.

– Jeg vet ikke hva det blir til, vi har ikke noen slagplan akkurat nå.

– Ser dere etter et nytt eller brukt fartøy?

– Ikke for tiden, nei.

– Legger dere ned fisket?

– Nei, det tror jeg ikke, men det er usikre tider.

«Fugløyfjord» skal heretter brukes i oppdrettsnæringen. Foto: Vaagland Båtbyggeri

Ingen vemod

Noen tidsplan for bruk av de eksisterende kvotene har Nilsen ikke. Båten står fortsatt oppført med kvoter for betydelige beløp i Fiskeridirektoratets fartøyregister.

Det er ikke første gang Lenangen fiskeriselskap selger unna. I 2014 solgte de søsterskipet «Fugløyhav». Den gangen sa Nilsen til Fiskeribladet at kvotegrunnlaget var for lite.

Rederen ønsker å bruke tiden til å tenke gjennom hva selskapet skal gjøre videre. Og gir ikke uttrykk for vemod over salget.

– Nei, jeg tror hun får et godt liv. Nå slipper hun å dra på oss i all slags dårlig vær, sier han til Tekfisk og ler.

Har ombygd fiskebåt fra før

Halvparten av Seistar Holding er eid av Lerøy Seafood, som kom inn på eiersiden i 2015. Resten er eid av Seihav AS, som de fire brødrene Arne, Edvard, Hans og Tore Bakke står bak.

Fra før eier rederiet fire bløggebåter: «Seihaust», «Seibris», «Seifisk jr.» og «Seivik». Både «Seihaust» og «Seibris» ble overlevert i fjor. De har også brønnbåter som «Seihav» og «Seivåg». Sistnevnte er en ombygd fiskebåt.

Salgsdirektør Håvard Røsvik hos Vaagland båtbyggeri forteller at det er et litt rart oppdrag for dem i og med at de bygget båten i sin tid.

– Det er en veldig flott fiskebåt den dag i dag, slår han fast.

«Fugløyfjord» fra tørrdokken hos Hamek i Harstad der båten sto en periode i august i år. Foto: Jon Eirik Olsen
«Fugløyfjord» i Skjærvøy i fjor. Foto: Frode Adolfsen