Kleven Verft ble i mars solgt til kroatiske DIV Group. Styreleder Tomislav Debeljak forsikret da de ansatte om at de så langsiktig på investeringen. Tidligere denne måneden fikk imidlertid de ansatte beskjeden om at verftet leverer begjæring om konkurs til Sunnmøre tingrett.

Arbeidet har fortsatt som før ved verftet, og ved midnatt mandag denne uken ble det klart at arbeidsplassene er reddet nok en gang.

Green Yard Group overtar videre drift etter avtale med konkursbuet og bankene, skriver NRK. Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven.

Green Yard, som holder til i Kvinesdal i Agder, ble opprettet i 2018. På hjemmesidene deres står det at de blant annet jobber med resirkulering av båter, skipsreparasjoner og modifikasjoner. Ifølge Nett.no overtok daglig leder Hans Jørgen Fedog tidligere Flekkefjord Verft i mars i fjor.

I tillegg til å videreføre selve verftsdelen vil de nye eierne også satse på å utvikle driften til nye forretningsområder, står det i en en pressemelding fra de nye eierne. E24 skriver at Green Yard planlegger å begynne med resirkulering av skip ved Kleven.