Vinsjepakken er planlagt levert til verftet i fjerde kvartal 2021, med oppstart i løpet av første halvår 2022. Det opplyser Kongsberg Maritime i en pressemelding onsdag. Kontraktsverdien er ikke opplyst.

Kontrakten omfatter levering av et betydelig anlegg med fiskeri- og hjelpevinsjer, samt frekvensomformere/ROW og siste generasjon av Kongsberg Gruppens kontrollsystem.

– Vi var tidlig ute i markedet med elektriske AC-vinsjer for pelagisk tråling. Tradisjonelt har dette markedet vært betjent av ulike typer hydrauliske vinsjer, hovedsakelig med høytrykk, og dels av Kongsbergs lavtrykksvinsjer, sier salgssjef hos Kongsberg Maritime i Brattvåg på Sunnmøre, Svein Hatlehol Henjesand, i meldingen

Fiskerivinsjene får siste generasjons teknologi for dynamisk og jevn drift med «multidrive» og motorer med permanent magnet.

Astrid Fiskeris nye skip, tidligere omtalt hos Tekfisk, vil også nyte godt av Kongsberg Maritimes nye, digitale løsninger for fjernstyrt service.

Av meldingen går det fram at mannskapet ombord får et systematisk selvvurderingsverktøy (Self Assesment Tool), som installeres som en app på en ipad. Ved hjelp av dette vil de selv kunne rapporterer om tilstanden på utstyret og sende informasjon til Kongsbergs ingeniører på land. Her samles dataene inn og følges opp med råd om vedlikehold og problemløsning. Mannskapet kan vurdere om det er behov for service ved neste havn, eller ønske om at ingeniøren skal koble seg opp og foreta fjernstyrt service mens skipet fortsatt er i drift.

– Denne kombinasjonen av produkter og tjenester viser hvordan digitalisering er viktig for produktiviteten til et skip, selv når det er snakk om mekanisk teknologi, sier Lisa Edvardsen Haugan, ved EVP Deck Machinery and Motion Control hos Kongsberg Maritime.