Mørenot er fra før etablert i Plunge i Litauen gjennom den heleide fabrikken Injector Doors UAB som produserer tråldører.

Notposer til oppdrettsnæringen

Nå skal det bygges 11.000 nye kvadratmeter i tilknytning til det eksisterende anlegget. Her skal notposer til oppdrettsnæringen sammenstilles og behandles.

– Med ny fabrikk i Litauen, vil vi øke effektiviteten og kontrollen i hele verdikjeden for produksjon av notposer, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Mørenot i en pressemelding.

Etter at den nye fabrikken i Litauen står ferdig, vil Mørenots nåværende produksjonsfasiliteter for notposer i Spania, i større grad rettes mot å levere service og oppfølging av markedene i Sør-Europa, Midtøsten og Afrika.

Skal ansette hundre i løpet av året

– Vi har gode erfaringer med dagens produksjon av tråldører i Litauen. Beliggenheten gir en bedre logistikk med kortere leveringstider og lavere utslipp fra transport. I tillegg har de nødvendig kompetanse tilgjengelig, noe som sikrer fortsatt høy kvalitet på våre produkter, sier Birkeland i meldingen.

Den nye fabrikken skal ledes av Liudas Velykis, som i dag også leder Mørenots tråldør-fabrikk på samme sted.

Anlegget skal etter planen starte opp i mars 2020, med full drift fra mai. Det innebærer et behov for 50 nye ansatte i løpet av første halvår neste år og totalt 100 stykker mot slutten av året.

Mørenot kjøpte tidligere i år det danske selskapet Hvalpsund Net. Selskapet har åpnet opp for å gjøre flere oppkjøp.