Fartøyet bygges som et samarbeid mellom Northbay Fishing Co. Ltd, og Wiseman Fishing Ltd., og vil ha hjemmehavn i Bannf i Skottland. Tråleren skal ferdigstilles til juni 2022.

– Eierne av «Artemis» kjente allerede til Simrad-produktene, ettersom de allerede har benyttet ES80 fiskeekkolodd og FS70 trålsonar på tidligere fartøy.

Det sier Andrew Masson, salgsdirektør ved Simrad-forhandler Echomaster Marine i en pressemelding.


Les også: Fransk sonar skal kunne skjelne ei reke på 300 meters dyp


Hentet erfaringer fra andre

Eierne samsnakket med andre rederier både i Norge, Sverige og Storbritannia før de landet på Simrad sine akustiske sonarer

– Tilbakemeldingen fra andre fartøyeiere var at CS90 sonar har et godt teknologisk forsprang, sammenlignet med lignende mellomfrekvens sonarer de tidligere har distribuert. De var spesielt imponert over rapporter fra ST90 og nye CS90 bredbånds mellomfrekvens sonar», sier Masson.

Mer fra Kongsberg

«Artemis» skal utstyres med Simrad ST 94, SN93 og CS90-sonarer. Dette skal gi «en rekke retningsbestemte og målrettede fiskeplasserings- og sporingsalternativer over flere frekvenser, forteller pressemeldingen.

Men der vil være mer fra Kongsberg om bord. Et ES80 split-beam ekkolodd og en FS 70 trålsonar skal overvåke garnåpning og fisken under fangsting. Også en bevegelsessensor, MRU-S, skal leveres fra Kongsberg Maritime. Sensoren gir et mer nøyaktig bilde av fartøybevegelse, og bedre stabilisering av ekkoloddet under dårlig sjøvær.

– Dette er en strategisk viktig kontrakt for oss, og demonstrer fullt ut omfanget og muligheten til Simrad-utstyret som er tilgjengelig for tråloperasjoner. Vi er veldig glade for å ha fått denne ordren, sier Mads Dahl i meldingen. Dahl er markeds- og salgssjef for Fishery i Kongsberg Maritime.