– Vi har gått til anskaffelse av et fartøy som vi holder på å bygge om nå. Det er et bløggefartøy, og det betyr at vi bløgger fisken ved merdkanten, sier Even Remøy, administrerende direktør i Remøy Management i denne podkasten:

Rederiet Remøy Management opprettet datterselskapet Volt Service for et par år siden, og i mai i fjor var den første arbeidsbåten for oppdrettsnæringa på plass. På høsten ble det klart at selskapet også vil satse på bløggefartøy, og det første skulle være klart i 2020.

Nå har altså selskapet fremskyndet prosessen.

– Vanligvis tar det 15 til 18 måneder å få ferdig et fartøy, men nå klarer vi å komme oss i drift allerede i april i år, sier Remøy.

Even Remøy er administrerende direktør i Remøy Management. Foto: Kjersti Kvile

Han forteller at slakteriene de har vært i kontakt med har vært positive. Det er også gjort tester med fisk fra samme merd der noen er fraktet med brønnbåt og andre er blitt bløgget på stedet.

– Og så har de sammenligna kvaliteten. Det ser meget lovende ut. Det er god kvalitet på fisken som er bløgga på merdkanten. Sannsynligvis på grunn av redusert stress før den blir avlivet, sier Remøy.

Hør mer om hvorfor Even Remøy er overbevist om at det er innenfor oppdrettsnæringa de vil vokse mest fremover. Det gjør du ved å trykke på spilleren over. Du finner også podkasten på Spotify og i iTunes.

Her finner du noen utvalgte episoder.