I en pressemelding sendt ut mandag skriver Aas Mek. Verksted at de nylig har levert brønnbåten MS Grotanger til rederiet Brønnbåt Nord AS. Overleveringen av brønnbåten, som er av typen AAS 3002 ST, skjedde 9. mars.

– Etter levering går nybygget nordover og på oppdrag for sine eierselskap. Dåp og åpen båt blir ikke gjennomført nå, men dette vil bli arrangert senere når koronasituasjonen tillater det, skriver selskapet i pressemeldingen.

Brønnbåt Nord AS, som mottar skipet, ble stiftet i 2015, og holder til på Egenes i Ibestad kommune. De har tidligere kjøpt to brønnbåter fra Aas Mek, opplyses det i pressemeldingen.

MS Grotanger har et brønnvolum på 3000 m³, ifølge pressemelding.

– Dette er en design med lavt dyptgående i forhold til lastekapasiteten, spesielt tilpasset for transport av smolt med anløp av smoltanlegg og områder som kan være vanskelig tilgjengelig med for stort dyptgående, skriver Aas Mek.

Brønnbåten MS Grotanger er utstyrt med eget treningsrom. Foto: Aas Mek Verksted

Selskapet opplyser om at båten er topp utstyrt for transport av levende fisk i åpne og lukkede systemer, og legger blant annet til at båten er utstyrt med et nyutviklet system for direkte sortering av fisken ved lasting via to store sorteringsmaskiner med kapasitet opp til 300 tonn i timen, montert i et eget undertrykksrom som er en del av lastelinjen.

Dette er maskinrommet ved den nye brønnbåten. Foto: Aas Mek Verksted

I tillegg deler selskapet en rekke bilder av innredningen og lugarene til skipet. MS Grotanger er utstyrt for tolv personer.

– Ellers har skipet topp utstyrt messe og bysse, kaffebar ved arbeidsdekk, TV-stue og trimrom, skriver selskapet.

Slik ser lugarene ut, ifølge Aas Mek. Foto: Aas Mek Verksted