Selskapet har hentet inn ti millioner dollar, tilsvarende 90 millioner kroner, gjennom en såkalt «Series A funding», som skal øke farten på produktutviklingen.

Vekt og lakselus

Aquabyte lager programvare og bruker maskinlæring for å kunne identifisere lakselus og til å si noe om hvor stor laksen i merden er. Selskapet har kontorer både i Bergen og i Silicon Valley.

De som har gått inn med penger i selskapet er esksterende investorer Costanoa Ventures og New Enterprise Associates, med deltagelse fra Alaya Capital Partners, Alliance Venture, Struck Capital og andre investorer.

Gjennom sin nye algoritme skal Aquabyte ha klart å si vekten på en gruppe med fisk innenfor 0,8 prosent av den virkelige vekten 95 prosent av tiden. Aquabyte har også oppdaget mer enn 100.000 lakselus gjennom verktøyet sitt.

Skal doble antall ansatte

- Vi er ett av de første selskapene som bruker en Silicon Valley-tilnærming til norsk havbruk, sa administrerende direktør Bryton Shang til Tekfisk tidligere i år.

Med nye midler skal selskapet akselerere produktutviklingen ved å doble antall ansatte og utvide geografisk til Skottland, Canada og Chile.

Data Operations Manager Kristian Blom i Aquabyte er en av gründerne som kommer på arrangementet Fremtidens havbruk på tirsdag.

Her kan du høre podkast med gründer Bryton Shang: