Bioretur tilbyr løsninger som kan gjøre fiskeslam om til gjødsel og biogass. Løsningene består av teknologi for rensing og tørking, samt tjenester for håndtering og gjenbruk av fôrrester og møkk fra fisken som oppstår i oppdrettsanleggene.

Bioretur var et av fire nominerte selskaper i kategorien «Bærekraft» på havbrukskonferansen Aquaculture UK i Edinburgh i Skottland. De andre nominerte var fra Ghana, Niger og Nederland.

Må jobbe sammen

Gründer og administrerende direktør Steinar Wasmuth var til stede under prisutdelingen.

– Dette er ikke bare en anerkjennelse av Bioretur, men gir en viktig signaleffekt ettersom bransjen selv velger å fremheve bærekraftig bruk av fiskeslam som en av de viktigste utfordringene fremover, sier Wasmuth i en pressemelding fra Bioretur.

Han mener fôrleverandører og oppdrettere, entreprenører og transportnæring må jobbe sammen for å sikre gode forutsetninger for gjenbruk.

Travel tid

Ved utgangen av første kvartal i år har Bioretur inngått avtaler til en verdi av cirka 30 millioner kroner. De venter å doble dette i løpet av 2019.

Selskapet skal blant annet levere to nye slambehandlingsanlegg til Lerøy-eide Laksefjord AS og Grieg Seafood Finnmark i løpet av sensommeren.

Til stede på Aquaculture Awards fra venstre: Bærekraftssjef i Cargill, David Robb, administrerende direktør i Bioretur, Steinar Wasmuth, og styreleder i Bioretur, Tore Hofstad. Foto: Phil Wilkinson