Målet var å finne løsninger som forbedrer transporten av levende fisk ved å gjøre håndteringen enklere og mer skånsom for fisken, går det fram av en pressemelding fra Ålesund-selskapet Cflow mandag.

– Spisskompetanse fra norske brønnbåtrederi, biologer og vaskesystemleverandører har bidratt i finjusteringen av alle funksjoner. Slik har vi sammen utviklet Flowline, et fremtidsrettet konsept som både vil forenkle og forbedre fiskehåndteringen, uttaler administrerende direktør i Cflow, Gunnar Hoff, i meldingen.

Selskapet har blant annet utviklet en ny ventil med fire utløp, noe de mener vil øke fleksibiliteten betraktelig.

– Eksempelvis kan fire stykk Flowline 5 ventiler gjøre samme jobb som 16 stykk treveisventiler på en brønnbåt med samme funksjon, sier, senioringeniør i Cflow, Tor Andre Rønning i meldingen , og legger til at på tilsvarende vis vil også en slik ventil forenkle fiskehåndteringen på landbaserte oppdrettsanlegg.

Fartøyet som vil bli verdens største brønnbåt, «Gåsø Høvding», utstyres med ventiler fra Flowline. Brønnbåten bygges for Frøy Rederi på det tyrkiske skipsverftet Sefine Shipyard.

– Vi er veldig fornøyd med utviklingen og funksjonene av det nye rørsystemet, sier Einride Wingan I Frøy Rederi i pressemeldingen.

Cflow Fish Handling AS leverer fiskehåndteringssystem for fiskeri– og akvakulturindustrien. Selskapet har hovedkontor i Langevåg utenfor Ålesund.