Haneseth Aqua Service skal være et felles kompetansesenter for tekniske løsninger mot havbruksnæringen, går det fram av en pressemelding fra Haneseth Gruppen torsdag. Selskapene i gruppen har også tidligere vært en tjenestetilbyder til næringen, med en årlig omsetning på om lag 60 millioner, men selskapet har ikke hatt egne systemløsninger å tilby.

Haneseth Aqua service vil nå tilby elektroforsyning fra høyspent og ut til kraftfordelingsskap på merd. Løsningen vil kunne overvåke systemene fra driftssentral slik at kundene vil kunne ha full oversikt over energiflyten i anlegget, og operere anleggene på en miljøvennlig måte.

Produksjon av løsninger vil i all hovedsak skje på avdelingene i Mo i Rana og i Vesterålen, men tjenesten vil tilbys fra alle selskapene i gruppen.

– Vi forventer at dette vil gi en økning i lokale arbeidsplasser på om lag 10 årsverk i første omgang, opplyser selskapet i pressemeldingen.

Merkenavnet Haneseth Gruppen ble etablert i 2006, men historien går helt tilbake til 1959 da K. Haneseth AS ble stiftet. Selskapet er i dag et ledende elektrokonsern i Nord-Norge, med selvstendige aksjeselskap lokalisert i hele landsdelen.