Selskapet Metapod har utviklet teknologi for fremstilling av insektmel fra gresshopper og sirisser. Det mener Salmon Group og Metapod baner vei for en ny, lokalprodusert proteinkilde som blant annet skal brukes i fôret til laksen, går det fram av en felles pressemelding fra partene.

- Industriell foredling av gresshopper gir et næringsrikt insektmel som skal gi konkurranse til soya og fiskemel, som i dagens diett er en rik kilde til protein. Dessuten gjør en nytte av en «problemressurs» fra annen matproduksjon, påpeker avsenderne i sin melding.

Tekfisk har tidligere skrevet at forskere har funnet ut at insekter er bra mat for laksen. Laksen i en studie om dette fikk mel fra insekter i fôret og både vokste bra, smakte bra og hadde det bra.

Salmon Group varslet samtidig at de har inngått en eksklusiv avtale med gründerbedriften Metapod som skal sikrer oppdretterne i nettverket slikt fôr til fisken.

Nils Inge Hitland i Salmon Group AS. Foto: Arkivfoto Ole Erik Klokeide

- Måten Metapod tenker ressursforvaltning samsvarer helt med vårt arbeid med bærekraft i praksis, og legger ikke beslag på ressurser eller areal som kunne vært nyttet til annen matproduksjon til mennesker eller dyr. Dessuten tas det i bruk et restråstoff – en «problemressurs» så og si - fra annen matproduksjon som ellers ikke ville hatt like høy verdi, sier Nils Inge Hitland, innkjøps- og fôransvarlig i Salmon Group.

Han mener oppdrettsnæringen på denne måten reduserer sitt miljøavtrykk ytterligere.

Les også:

Ny fabrikk skal produsere insektmel i Nederland

Disse billene kan havne i magen til oppdrettslaks

Nå tester Nordlaks ut fôr fra insektsmel