Rudi Ripman Seim (39) ble fra 1. februar i år Head of Production Norway & Global Fish Health, som er en nyopprettet stilling i Benchmark Genetics.

Det opplyser selskapet i en pressemelding onsdag.

Seim, som har jobbet i forretningsområdet siden 2012, kommer fra stillingen som Head of Fish Health. Han har en mastergrad i fiskehelse fra Universitetet i Bergen, i tillegg til høyere utdanning i ledelse og økonomi fra NHH i Bergen.

Selskapet opplyser videre i meldingen at endret produksjonsteknologi, både til havs og på land, også bidrar til at Benchmark sine kunder vil stille nye krav til sin genetikkleverandør i årene fremover. I den nye rollen får Rudi Ripman Seim ansvaret for relasjonene med samarbeidspartnerne, og å sikre tilstrekkelig produksjonskapasitet av biosikker stamfisk og rogn for levering gjennom hele året.

Han skal også tilrettelegge for at produksjonen er tilpasset de nye rammebetingelser som kreves for eksport av rogn, slik at Benchmark kan gjenoppta denne delen av selskapets virksomhet, legges det til.

Seim vil fortsatt ha det overordnede ansvaret for fiskehelse i Benchmark Genetics. Utover den norske virksomheten vil han også ha ansvaret for fiskehelse og dyrevelferd for atlantisk laks i virksomhetene på Island og i Chile, tilapia i USA og reker i Colombia, USA og Asia.