Havbruksakademiet på Toft i Brønnøysund har bestilt en NabCat 1375 MD El hybrid arbeidsbåt fra Moen Marin. Båten, som skal benyttes som undervisningsfartøy, er skreddersydd for opplæring ved at man for eksempel har innvendig stor sittegruppe, takmontert smarttavle og utvendig styreposisjon med skjerm og 360 graders kamera, går det fram av en pressemelding fra Havbruksakademiet.

Dette er en videregående skole som har 38 elever fordelt på Vg1 Naturbruk, Vg2 Akvakultur og Vg3 Studieforberedende Naturbruk. Skolen er en del av Norsk Havbruksakademi.

Arbeidsbåten som er bestilt er en plug-in hybrid, noe som innebærer at båten går på ren energi fra strømnettet, men ved behov vil et aggregat lade batteriene. Batteripakken er på 250kWh, noe som de aller fleste arbeidsdager vil være nok til å drive båten helelektrisk, går det fram av meldingen.

- For Havbruksakademiet har det, i tillegg til å bidra til reduserte utslipp, vært viktig at elevene får arbeidsverktøy som de vil møte i fremtidens havbruk. En arbeidsbåt som i hovedsak går på strøm, vil også bidra til å gi skolens elever og lærere et bedre arbeidsmiljø på sjøen, uten motorstøy og eksos, understreker akademiet i sin melding.

Båten overleveres i oktober, og elevene som starter på Havbruksakademiet til høsten vil dermed nyte godt av et nytt og moderne undervisningsfartøy.