Larsnes Mek Verksted har tildelt Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers kontrakt for å levere kjølesystem til en brønnbåt verftet bygger for den chilenske rederen Naviera Orca Chile S.A. Det opplyses i en pressemelding onsdag.

Markedsledende i Chile

Naviera Orca Chile ble etablert i 2004 og er i dag markedsledende i Chile innen transport av levende fisk.

Brønnbåten, NB68, er designet av Skipskompetanse AS fra Måløy, og er et SK-6100 DM LFC II-design. Fartøyet er 79,3 meter langt, 15 meter bredt og har en lastekapasitet på 2800 kubikkmeter. Brønnbåten skal utstyres med de nyeste løsningene for behandling og transport av levende fisk. Leveringsdato for fartøyet er planlagt mot slutten av 2021.

Hydroniq Coolers skal levere selskapets skrogintegrerte «Rack» sjøvannskjøler til den nye brønnbåten.

– Vi har tidligere levert vår Rack sjøvannskjøler til flere brønnbåter av samme type som er bygd av Larsnes Mek Verksted. Vi er altså godt kjent med verftets høye kvalitets- og leveransekrav, og verftet er kjent med våre sjøvannskjøleres egnethet på brønnbåter. Det er en fornuftig tilnærming for å sørge for forutsigbare leveranser av høy kvalitet, sier Jan Inge Johannesen, salgssjef hos Hydroniq Coolers.

Integrert i skroget

Selskapets Rack sjøvannskjøler er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom. Her reduserer kjøleren temperaturen til skipets hovedmotor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann, men uten å ta opp verdifull plass i maskinrommet.

Hydroniq Coolers er eid er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS). Navnet «Hydroniq» henspiller på temperaturregulering ved bruk av væske.