Det opplyser Marel i en pressemelding fredag. Stranda Prolog er en norsk leverandør av utstyr for lakseforedling. Marel opplyser at kjøpet er i tråd med selskapets strategiske mål om å være en komplett leverandør av avanserte løsninger, programvare og tjenester for næringsmiddelbehandling innen fiske-, kjøtt- og fjærkreindustrien.

Forandrer lakseindustrien

«Stranda Prologs utfyllende produktportefølje for primær lakseforedling og oppdrettsløsninger bringer Marel nærmere målet om å bli en komplett leverandør til den globale laksenæringen», skriver selskapet.

- De siste årene har Marel og Stranda Prolog oppnådd gode resultater gjennom samarbeid om innovative, komplette prosjekter med noen av bransjens mest nytenkende fiskeforedlere. Når vi nå inngår et formelt samarbeid, styrker vi muligheten til å fortsette å forandre lakseforedlingsindustrien, uttaler Guðbjörg Heiða Guðmundsdóttir i Marel Fish.

Strategisk partner

Klaus Hoseth, administrerende direktør i Stranda Prolog, hilser den nye eieren velkommen:

- Vi kjenner Marel godt og vet at de har omfattende kunnskaper om bransjen og forretningsdriften vår, sier han i meldingen.

- Vi kommer fortsatt til å være kjent som Stranda Prolog for våre nåværende kunder, men for nye kunder, på nye markeder, blir vi kjent som en av Marels strategiske partnere, legger han til i pressemeldingen.

Stranda Prolog ble grunnlagt som et familieselskap i 1946 og er en leverandør av lakseforedlingsutstyr, blant annet HeliX-tanker, fiskepumper og bedøvere.

Selskapet har et team med cirka 100 ansatte i Kristiansund, og selskapets årlige inntekter er på rundt 25 millioner euro.

Her kan du høre podkast med Sigurdur Olason, administrerende direktør i Marel Fish fra i fjor: