Kontrakten er verdt 77,7 millioner kroner.

Hele leveransen er sydd sammen i et integrert automasjonssystem fra MMC First Process, heter det i en pressemelding.

Sølvtrans har bestilt flere nye brønnbåter.

Kontraheringen som er gjort av Sølvtrans gir store ringvirkninger i lokalmiljøet rundt den maritime klyngen på Sunnmøre, ifølge meldingen.

– I disse ekstraordinært utfordrende tidene er det ekstra gledelig å kunne gå videre med gode lokale partnere og følge vår plan for videre vekst, sier Roger Halsebakk, administrerende direktør i Sølvtrans i meldingen.

Myklebust Verft i Sande inngikk sin fjerde brønnbåtkontrakt med Sølvtrans Rederi i Ålesund i januar.

– Det er viktig å beholde kunder og kompetanse lokalt, og ikke minst videreføre erfaringer og det gode samarbeidet vi har opparbeidet med Sølvtrans og MMC First Process, sier Inge-Jonny Hide, verftsleder hos Myklebust Verft i meldingen.

For kort tid siden kunne MMC First Process melde om kontrakt på utvidelse av Sperres pelagiske anlegg. Nå er de klar for å levere fiskehåndteringsutstyr til den nye brønnbåten.

– Det er ekstremt god timing å kunne begynne på denne leveransen nå. Det sikrer lokale arbeidsplasser og det er viktig at vi som er med i en kritisk verdikjede bidrar til å holde hjulene i gang, og at vi evner å tenke langsiktig i disse tider, sier administrerende direktør Petter Leon Fauske i MMC First Process.