– Det er en stor anerkjennelse for Akva group at de har tillit til oss og at de nå bestiller enda en fôrflåte, sier salgsdirektør Nordic i Akva group, Hans-Øyvind Sagen, i en pressemelding.

Mens de fire første fôrflåtene er ganske likt utstyrt, er denne utstyrt med åtte luftfôringslinjer, 2x200 kva aggregat, Akva hybrid batteriløsning og kamerasystem for 14 merder. I tillegg kommer fôrflåten med Novec brannslukkesystem, redningsflåte og skrårampe for utskyvning av liten båt.

Daglig leder i Lovundlaks, Jacob Palmer Meland, sier i meldingen at selskapet det siste året har sett effekten av investeringen i nye tillatelser i 2018. Lovundlaks produserte i fjor drøye 10 000 tonn levende laks, som er rundt en dobling fra tidligere år. Selskapet kjøpte senest denne måneden 623 tonn ekstra maksimal tillat biomasse (MTB) for 136 millioner kroner. Totalt får selskapet i høst en MTB på 5708 tonn.

Jacob P. Meland i Lovundlaks. Foto: Lovundlaks

– Det meste av verdiene som skapes går til å styrke selskapet og bidra til utvikling på Helgeland. I 2020 investerer vi blant annet nærmere 70 millioner på Nesøya, hvor vi setter ut et nytt anlegg med ny fôrflåte, arbeidsbåt og landbase, sier Meland.

Lovundlaks driver i hovedsak oppdrett på lokaliteter rundt Lovund og Sleneset i Lurøy kommune, men i fjor ble også noe av produksjonen lagt til Rødøy kommune gjennom et samarbeid med Selsøyvik Havbruk.