Det kommer frem i en pressemelding fra Sintef Ocean.

I år skal Tekmar arrangeres for 18 gang, men med to måneder igjen før avspark har arrangørene valgt å innføre tiltak.

– Vi har fulgt tett med på utviklingen i koronasituasjon, og har to måneder før avgang, som følge av usikkerheten, konkludert med at årets konferanse skal gjennomføres digitalt, som en endags konferanse, skriver forskningsleder i Sintef Leif Magne Sunde i pressemeldingen.

Sunde tror det digitale formatet tas som en utfordring, og håper at erfaringer og de bestekvalitetene fra tidligere Tekmar-konferanser bærer over til årets begivenhet.

– Like fullt, så vil det ikke være mulig å løfte TEKMAR konseptet i sin helhet over på en digital løsning, men vi arbeider for å finne et format som vil gi deltagerne både økt kunnskap og innsikt om viktige tema i laksenæringen.

Vil inkludere elementer fra den fysiske konferansen

Den digitale konferansen vil finne sted tirsdag 1. desember, og Sintef er i gang med en prosess for å utforme et godt konsept og program for konferansen. Påmeldingen til konferansen vil åpne i nær fremtid.

«Hovedfokus for TEKMAR er å være arenaen der norsk lakseoppdrettsnæring drøfter dagens utfordringer og morgendagens løsninger relatert til teknologi og drift/operasjon av sjøbaserte anlegg, og legger premisser for nasjonale FoU-strategier», heter det i pressemeldingen.

Det legges til at årets Tekmar vil ha med seg elementer fra den fysiske konferansen. Digitaliseringen vil føre til både begrensninger og muligheter for arrangøren.

– De senere års TEKMAR har vært utsolgt for utstillingsareal i mingleområdet, og vi arbeider nå med alternative muligheter for selskaper og andre til å profilere seg tilknyttet konferansen. Vi tar gjerne imot innspill rundt profileringsmuligheter fra aktører som ønsker å markere sin virksomhet tilknyttet TEKMAR 2020, skriver Sunde.