De har også sørget for bedre kamerakvalitet på Blueye Pro, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Den første undervannsdronen, Blueye Pioneer, ble lansert ved utgangen av 2018. Den ble utviklet for alle som må gjøre inspeksjoner under vann.

Det året ble den blant annet brukt i forbindelse med hevingen av fregatten KNM «Helge Ingstad». Dronen ble opprinnelig utviklet for privatpersoner, men det viste seg raskt at den var funksjonell for flere næringer, blant annet oppdrettsnæringen.

Nye Blueye Pro er tilpasset oppdrettere, skriver selskapet i meldingen. En av fordelene er at dronen styres enkelt via nettbrett eller smarttelefon.

Muligheten til å bevege kameraet opp og ned gir en større synsvinkel enn tidligere.

– Med denne funksjonen kan driftsoperatører gjennomføre inspeksjoner i merden av høyere kvalitet på kortere tid, står det i meldingen.

Maksdybden er økt til over 300 meter fra 150 meter på Blueye Pioneer. Kameraet er også mer lyssensitivt og har bedre bildestabilisering. Dette skal gi et mer detaljert bilde under vann enn før.

Blueye Robotics har sitt utspring fra NTNUs Centre for Autonomous Marine Operations and Systems (NTNU AMOS). Teknologiselskapet ble grunnlagt i 2015.

Skjermdump fra Blueye-appen. Foto: Blueye Robotics