Det kommer frem i en pressemelding fra Skipskompetanse.

Brønnbåten skal være 79,3 meter lang, 15 meter bred og vil ha en lastekapasitet på 2.800 kubikkmeter. Båten vil være den niende i rekken av brønnbåtene til Rostein som designes av Skipskompetanse og bygges av Larsnes Mek. Verksted.

Brønnbåten har fått designbetegnelsen SK-6100 DM LFC.

«Fartøyet er et nytt design, som tar med seg det beste fra de foregående prosjektene og setter en ny standard for mellomstore brønnbåter», heter det i pressemeldingen.

Litt slankere enn forgjengerne

I pressemeldingen informeres det også om at denne brønnbåten vil være litt slankere enn de syv foregående brønnbåtene. Den vil utstyres for å primært drive med frakt av laks og smolt, og vil fungere som en «laksetaxi» for oppdrettsnæringen.

Skroget til skipet forventes å ankomme Larsnes Mek. Verksted i november for utrustning og ferdigstilling.

«Skipskompetanse er glade for å kunne bidra i å drive utvikling av det fremste innen dette segmentet av båter. Utviklingen av et nytt konsept gjør at man tar seg tid til å vurdere all erfaring med tidligere prosjekter og kan sette dette sammen til en ny løsning som skal tilfredsstille strenge krav om høy ytelse», heter det i pressemeldingen.

Skipskompetanse har over lengre tid arbeidet med prosjektet, og nærmer seg siste del av prosjektering og konstruksjon av skipet.

Korona påvirker markedet

Skipskompetanse skriver også i pressemeldingen at markedet for nye prosjekter er stillere enn normalt grunnet koronapandemien. Allerede påbegynte prosjekter stopper opp:

«Man ser seg derfor nødt til å redusere kapasiteten noe i påvente av avklaringer i tiden fremover», skriver selskapet.

Les også: