Nå utvikler de analysetjenester til oppdrettsnæringen basert på big data.

De begynte med å bygge verktøy for østersoppdrett i USA, men fant fort ut at industrien der ikke var moden nok.

- Vi så at i lakseoppdrett har teknologi og software blitt brukt de siste tyve årene. Her er det mye informasjon tilgjengelig, derfor endte vi opp i Norge, sier Tony Chen i denne podkasten.

Ut på tur

Manolin er en av bedriftene som i vår

. Etter det dro de på . Nå har de etablert et norsk selskap, og har ansatt en til. 

- Responsen har vært veldig god. Det er klart at det er et gap mellom oss som snakker engelsk og oppdrettere som snakker norsk. Men når vi kommer over den barrieren, blir vi svært godt mottatt. Det er alltid noen som er skeptiske, og det er slik industrien bør operere. Hver gang det kommer noen med nye løsninger, bør de være skeptiske, og la oss vise at vi kan lage produkter som kan hjelpe dem, sier John Costatino. 

Vant pris

Han har nå flyttet til Bergen, mens Chen pendler mellom Norge og USA. Nylig vant selskapet en gründerpris på 300.000 kroner.

I podkasten kan du høre hva de skal bruke pengene på, hvordan livet som gründer er og de videre planene for verktøyet de utvikler.

Det gjør du ved å trykke på spilleren over eller søke opp Tekfisk på podkastspilleren din. Du finner oss også på Soundcloud og du kan abonnere i Itunes.

Her finner du podkastene til Tekfisk, og her er noen utvalgte episoder: