Verktøyet skal bedre håndteringen av fiskehelse i lakseindustrien. Det har fått navnet iWise, og er nylig lansert i Norge.

- Vi er glade for å kunne lansere et nytt verktøy som er designet for effektivt samarbeid mellom produsenter, helsepersonell, inspektører og leverandører på tvers av hele den norske laksesektoren, sier Ralf Onken, leder for Softeware hos Benchmark i en pressemelding. 

Den nye portalen er skybasert, og tillater oppdrettere og produsenter å samle, visualisere og analysere alle deres data knyttet til helse og dele dette med andre. 

- Mange av våre store kunder som produsere laks i ulike regioner i Norge uttrykte et sterkt behov for å samle alle helsedata på en standardisert måte, og å lagre det på et trygt sted, uavhengig av en spesiell helsetilbyder. Fra min erfaring innen fiskehelse, vet jeg at å skape et verktøy for hele sektoren vil være en «gamechanger» i håndteringen av fiskehelse på industrinivå, sier Lene-Catrin Eltvik, direktør for fiskehelse i Åkerblå i meldingen.