Myklebust bytter ut den 41 år gamle båten «Trond-Anton» og overfører kvoten til «Steinryggen» som ble bygget i 2002. «Steinryggen» ble kjøpt fra Stig Meyer. Nybåten på 14,9 meter er to meter kortere enn den gamle. Det har mye å si for arbeidshverdagen om bord. På båten under 15 meter stilles ikke de samme kravene til rapportering.

– Vi kommer unna sporingen og skriving av fangstdagbok før vi går på havet og mens vi er på havet. Nå sender vi bare melding via appen en time før vi leverer, det blir litt lettere, sier Myklebust.

Det var Lofotposten som skrev om båtbyttet først

Fra line til snurrevad

Selv om båten er kortere, betyr det ikke at den er mindre. Lasteromskapasiteten i den nye båten er nær dobbelt så stor som den gamle. 

Hovedårsaken til båtbyttet er at Ballstad-fiskeren ville legge om drifta. Med «Trond-Anton» har han hovedsakelig fisket med line. Nå er planen å legge om til snurrevad.

– Det er dyrt å drive med line. Vi skal fortsatt drive med line, men nå blir det kanskje bare først på vinteren og på høsten, sier han og fortsetter:

– Båten var såpass bra at vi bare slo til. Og man er litt mer mobil når man kan ta med seg bruket; skal man gå til Røst, så gjør man det. Med line er man mer stasjonær. Man må planlegge mer om man skal skifte felt.

«Steinryggen» til venstre er to meter kortere enn «Trond-Anton» til Høyre, men har dobbelt så stort lasterom. Foto: Privat