- Vi ser at noen av fiskeslorestene har effekt på blodsukkeret, mens andre overhodet ikke har det. Det er også forskjell om det er hud, skinn, innmat eller hode med, sier forsker Oddrun Gudbrandsen ved Universitetet i Bergen i denne podkasten:

Gudbrandsen og hennes kolleger sammenligner blant annet proteiner i fiskeavskjær med proteiner i filet.

- Vi prøver å finne ut om det er bedre, verre eller annerledes enn filet.

Forskerne samarbeider med fiskebåtrederiene K Halstensen og Havstrand, som samler opp avskjæret om bord. 

Gudbrandsen har inntrykk av at flere nå tar vare på restråstoffet.

- Det er litt gründertankegang i å prøve å skape en verdi av det, sier hun i podkasten. 

Hør mer i spilleren over. Du kan også søke opp Tekfisk på podkastspilleren på telefonen din, og du finner oss i Soundcloud.

Her finner du alle podkastene samlet, og her er noen tidligere episoder av Tekfisk-podkasten: