Det sier gründer Sven Kolstø i Optoscale i denne podkasten:

Forrige uke deltok han på live podkastinnspilling sammen med daglig leder Michael Niesar i oppdrettsselskapet Sulefisk og gründerne Christine Spiten i Blueye Robotics og Karoline Sjødal Olsen i Blue Lice.

På scenen i Bergen diskuterte de hva som skal til for å få ny teknologi inn i havbruksnæringa.

– Oppdrettsnæringa er fremoverlent. Det er mange som er ivrige, og satser på ny teknologi. Men det er viktig å skape standarder, og et system som fungerer for næringa som helhet, sier Christine Spiten i podkasten. Hun er en av gründerne i Blueye Robotics som står bak undervannsdronen Blueye Pioneer.

Nysgjerrig og risikovillig

Michael Niesar er enig i at det er viktig å prøve ut ny teknologi, samtidig må de velge sine kamper. Svært ofte får han og kollegene i Sulefisk henvendelser om supre ideer, men med 15 ansatte er veien kort til at for mye ressurser bindes opp av forskning og utvikling.

– Vi må på siden av det produsere litt fisk også for at det går økonomisk rundt, sier han.

Karoline Sjødal Olsen i Blue Lice, som utvikler en lusefelle, mener at både for gründere og oppdrettere er det viktig å tørre å feile.

– Det leder deg som regel til et produkt som blir en suksess. Vær heller nysgjerrig og risikovillig. Det er den eneste måten å få ny teknologi inn, sier hun.

Vil ha hjelp

Sven Kolstø, som står bak biomassemåleren Bioscope, oppfordret oppdrettere til å komme med konkrete bestillinger på hva de trenger.

– Hvis du gir en ingeniør et problem, blir det løst, men da bør det være det rette problemet. Hjelp oss!

Hør mer om det og andre gode tips fra både oppdretter og gründere. Det gjør du ved å trykke på spilleren over. Du finner også Tekfisk i iTunes og Spotify.

Første podkast på arrangementet var med Karoline Sjødal Olsen i Blue Lice:

Her har du noen tidligere podkaster fra Tekfisk.