Selstad AS har en fabrikk i Norge der de lager tau fra grunnen av, og i løpet av 2020 har de økt produksjonen der med 40 prosent.

- Nå ser vi at vi klarer å produsere nesten like billig som i Asia. I hvert fall når vi tar hensyn til fraktkostnader, sier produktsjef og virksomhetsleder for fiskeriredskap, Håkon Vederhus, i denne podkasten:

Selstad har hovedkontor i Måløy og ni stasjoner rundt om i Norge. Hovedsakelig leverer de utstyr og redskaper til fiskeri og oppdrett.

Trål og snurrevad er fiskeredskapene de selger aller mest av. På taufabrikken lager de blant annet et egenprodusert snurrevadtau.

- Vi har en veldig god fiber og god kvalitet, sier Vederhus.

Mer trål og snurrevad

Generelt har 2020 vært et godt år for Selstad.

- Vi har hatt ei god økning i totalsalget og har ikke permittert noen. Vi har hatt litt utfordringer med å få varer inn til oss, men ellers har vi ikke merket så mye til det, sier produktsjefen.

- Hvordan blir trendene fremover?

- Etter hvert som det blir mer og mer fritt redskapsvalg, ser vi vel det at en del ting blir tatt mer med trål og pelagisk trål. Og så går det kanskje mer over til snurrevad på bekostning av garn eller kanskje line.

Nye materialer

Selstad jobber med å finne alternativer til vanlig plast.

- Vi jobber tett sammen med leverandørene på dette med nedbrytbar plast. Vi har for så vidt løsningen, men per i dag er de ganske dyre å ta i bruk. Så det er en prosess for å få volumene på plass, sier Vederhus.

Testing av nye materialer går de i gang med i løpet av året.

Hør mer om det og om hva som er drømmeredskapen til produktsjefen. Det gjør du ved å

Det gjør du ved å klikke på spilleren over. Du finner også Tekfisk i Itunes og på Spotify.

Her finner du noen av våre nyeste episoder: