Målet hans er en selvdrevet merd, men fremdeles er det et stykke igjen.

– Vi har mange sensorer ute, og ser en daglig forbedring i bruk av data, sier Eide i denne podkasten:

Han er overbevist om at å bruke data, analysere fakta og handle av analysen er fremtiden. Og røkterne får en viktig rolle her.

– Det å gjøre røkteren til en superhelt ligger nærmest, at røkteren har et verktøy som gjør at han kan sjekke at alt går bra på en bedre og mer objektiv måte i fremtiden, sier Eide.

Gir ikke opp håpet

Eide Fjordbruk varslet nylig at de vil i gang med automatisk lusetelling.

– Det vil gjøre oss mer i stand til å evaluere tiltakene vi setter i gang, sier den daglige lederen.

Selskapet søkte om utviklingstillatelser til to konsepter, men fikk avslag på begge. «Framsyn» handlet om en åpen dataplattform for oppdrettsnæringen. Eide har ikke gitt opp håpet om at det kan bli realisert.

Modningstid

– Jeg tror at alle prosjekter har en modningstid, og vi ser at data er mer aktuelt i dag enn i 2016. Vi gir ikke opp å få dette til, men håper at det kommer ordninger som kan ta dette med seg fremover også, sier han.

Hør mer om visningssenteret som fikk ja, Eide sin plattform for kunstig intelligens og hva den daglige lederen vil at familiebedriften skal være i fremtiden. Det gjør du ved å trykke på spilleren over. Du finner også Tekfisk på Itunes eller i Spotify.

Podkasten er spilt inn på vårt arrangement Fremtidens havbruk i Bergen. Neste uke kommer den siste av podkastene derfra.

Her er de to første: