De to båtene bygges ved Tersan Shipyard i Tyrkia. PE Bjørdal er valgt som leverandør til prosjektene for rederiene JFK Trol på Færøyene og Parlevliet & van der Plas i Nederland.

Ørsta-baserte PE Bjørdal har signert kontrakt på design, prosjektering og totalleveranse.

100 tonn i døgnet

Fabrikken til JFK Trol-prosjektet er utstyrt for produksjon av filet og blokkfrossen fisk av hvitfisk i tillegg til blokkfrossen rødfisk og blåkveite. Fabrikken har en frysekapasitet på over 100 tonn i døgnet. Selskapets løsninger sørger for at fisken er klar for levering til markedet på ferdig sorterte paller ut fra fabrikken.

Fabrikken på den nederlandske tråleren har samme omfang, men vil i tillegg kunne produsere over 30 tonn reker per døgn, også disse pakka i markedsforpakning på ferdig sorterte paller.


Les også: Nå er produksjonen av slike fiskefabrikker automatisert


Moderne teknologi

De to trålerne er klassifisert som «arctic multipurpose freezer trawlers» og er designet av Skipsteknisk i Ålesund. Fartøyene er 87,5 meter lange og 18 meter brede.

– Dette er et resultat av det gode og systematiske arbeidet som er gjort i PE Bjørdal gjennom de siste årene. Vi har investert mye penger og ressurser i moderne teknologi og produksjonsutstyr, men også det beste vi kan få innenfor design og planleggingsverktøy, sier administrerende direktør Bjørn Meek i PE Bjørdal i meldingen.

God kvalitet

Reder Hanus Hansen i JFK Trol mener selskapet «snakker fiskernes språk».

– Jeg har hatt Bjørdal fabrikk om bord i min nåværende båt, og den kvaliteten som Bjørdal har levert er helt topp, sier han i meldingen.

Her kan du høre podkast med markeds- og salgsleder Oddbjørn Følsvik i PE Bjørdal:

Denne fabrikklayouten er resultat av designarbeidet de har vært gjennom sammen med rederi. Foto: PE Bjørdal