Statsminister Erna Solberg står for den offisielle åpningen av de nye lokalene til Perfect Temperature Group (PTG) i Malmefjorden i Hustadvika. Det skjedde via internett onsdag formiddag.

– Selv om vi har stått i en koronakrise det siste året, så har ikke dere ligget på latsiden. Dere har investert store summer i å utvide fabrikken, slik at produksjonskapasiteten av norsk sjømat kan økes – med lavere energiforbruk og redusert karbonavtrykk, sier Solberg i sin tale, ifølge en pressemelding fra PTG.

20 millioner

Stor etterspørsel etter både varmepumper og kjøleanlegg innen brønnbåt og landbasert oppdrett har gjort at konsernet bygger ut.

Utbyggingen betyr en investering på over 20 millioner kroner, og ifølge meldingen skal de investere ytterligere i nytt produksjonsutstyr fremover.

Avdelingen i Malmefjorden er en del av tidligere Frionordica, og står for store deler av konsernets produksjonskapasitet.

Statsminister Erna Solberg på et tidligere besøk hos PTG i Tromsø. Foto: PTG

Effektive pumper

PTG har også inngått avtale med Ålesund-selskapet Artec Aqua om et energianlegg med seks store varmepumper til Salmon Evolutions landanlegg i Hustadvika. Artec Aqua er totalentreprenør for prosjektet som har mange leverandører fra regionen.

De største varmepumpene som skal leveres har en effekt på 6000 kilowatt, og hver av disse vil ha en vekt på 20 tonn.

– Varmepumpene er uhyre effektive sammenlignet med andre varmepumpeteknologier. For hver kilowatt strømforbruk til kompressor og pumper får man 30 kilowatt varme, sier salgssjef Per Johansen i PTG Frionordica i en pressemelding.

Utstyret skal produseres ved den nye fabrikken.

Salgssjef Per Johansen foran en mindre varmepumpe enn den som skal leveres til det landbaserte lakseanlegget til Salmon Evolution. Foto: PTG

Skal automatisere

Selskapet har tidligere investert i moderne maskineringssenter som allerede er på plass i de nye lokalene, og i løpet av vinteren vil det kompletteres med sveiseroboter.

Sveiserobotene skal bidra til å oppskalere og effektivisere produksjonskapasiteten, og avlaste ansatte innen de mest repeterende og tyngre arbeidsoppgavene.

Konsernsjef Terje Arnesen sier i meldingen at investeringen i produksjonslokaler og høyteknologisk utstyr vil øke PTG sin kapasitet og effektivitet betraktelig.

– Med leveransen til Artec Aqua og Salmon Evolution får vi demonstrert vår unike teknologi og mer enn 40 års erfaring fra sjømatbransjen, sier han også.